sâmbătă, 21 iulie 2012

Interviu: Nicolas Sparks – partea I-a



Nicolas Sparks este genul de barbat de moda veche, romantic, pe care orice femeie ar dori sa-l intalneasca. Cand a cunoscut-o pe sotia lui in primul an de colegiu, i-a spus a doua zi ca e sigur ca se vor casatori – 'avea niste ochi incredibili; pur si simplu am stiut' – si in urmatoarele luni i-a scris cate 2 scrisori pe zi. Dupa 8 ani de casnicie, autorul de 34 de ani spune ca o iubeste mai mult ca niciodata. 'Relatia noastra este mult mai stransa decat la inceput. Am avut suisurile si coborasurile noastre si am invatat foarte mult din ele'.

Ce crede despre secretul unui mariaj reusit? Cred ca Landon din O plimbare de neuitat a spus-o cel mai bine. Dragostea adevarata este de fapt cea neconditionata. Inseamna sa iubesti pe cineva fara sa astepti nimic in schimb. Parintii sotiei mele, care sunt casatoriti de 60 de ani, m-au invatat ce inseamna devotamentul'.

Aceasta relatie speciala a servit drept inspiratie pentru Caietul, in timp ce al doilea roman al lui Sparks, Mesaj intr-o sticla, vorbea despre devotamentul tatalui sau fata de mama sa, care a murit intr-un accident de calarie cand nu avea decat 47 de ani. O plimbare de neuitat datoreaza foarte mult surorii mai mici a lui Sparks, care se lupta cu cancerul, dar a carei personalitate este asemanatoare cu cea a lui Jaimie, eroina romanului.

Popularitatea surprinzatoare a acestor romane romantice si lansarea de curand a romanului Mesaj intr-o sticla i-au permis lui Sparks sa renunte la slujba lui de distribuitor de medicamente, sa se bucure de placerea scrisului si sa se ocupe de cresterea celor 2 baieti, Miles si Ryan, in casa familiei sale din Carolina de Nord.

Nota: Acest interviu apare intr-unul din romanele 'Colectiei de romane' editat de editura Reader's Digest Romania.