miercuri, 23 octombrie 2013

Leacuri împotriva plictiselii de la serviciu



Leacuri împotriva plictiselii de la serviciu

Acest articol reprezintă tema pentru a noua probă a concursului SuperBlog 2013.

Introducere: StampileOnline.ro s-a lansat în 2005 ca un magazin online cu ştampile Trodat şi accesorii. Începând cu 2012 site-ul şi-a diversificat gama de produse oferite, atât pentru afaceri cât şi pentru persoanele fizice. În prezent, site-ul ŞtampileOnline.ro oferă o bogată varietate de produse, incluzând ştampilele Trodat şi accesoriile necesare, accesorii pentru birou – de la capse, cuttere şi capsatoare şi până la distrugătoare de documente –, produse necesare pentru arhivarea şi organizarea documentelor – de la ecusoane şi dosare şi până la bibliorafturi şi produse pentru depozitarea documentelor –, instrumente de scris – markere, pixuri şi corectoare – şi hârtie şi produse din hârtie – de la post-it-uri şi hârtie pentru imprimante şi copiatoare şi până la role fax şi buretiere cu gel. arketuldefilme.blogspot.com/2013/10/leacuri-impotriva-plictiselii-de-la-birou.htmlFirmele găsesc aşadar adunate într-un singur loc produsele necesare în activitatea lor de zi cu zi. Site-ul are câte o ofertă specială în fiecare săptămână (www.stampileonline.ro/oferta-speciala) şi toţi fanii StampileOnline.ro de pe pagina Facebook www.facebook.com/StampileOnline beneficiază de o reducere de 10%.

Enunțul probei: Vă invităm fie să vă lăsaţi imaginaţia să zboare, fie să fiţi extrem de practici, în funcţie de preferinţe şi inspiraţie. Puteţi alege orice variantă, noi aşteptăm cu drag articolele voastre!

Varianta 1: Vă invităm să scrieţi într-un articol care sunt cele 3 cele mai folosite produse de papetărie (unul, maximum două dintre acestea să aibă link pe site – detalii mai jos). Care sunt produsele de birotică/papetărie care par să vă dea dependenţă la birou?

Varianta 2: Vă invităm să ne prezentaţi ce ştampilă amuzantă/ inedită v-aţi crea şi unde aţi folosi-o! Lăsaţi-vă imaginaţia să zboare şi surprindeţi-ne cu ştampile deosebite!

Precizare: Când am ales să particip la acest concurs am făcut-o cu gândul la cele 2 teme ale blogului: lumea cinematografică şi lumea coreeană. Pentru această probă am decis să nu le menţionez, ci am preferat să descriu modalităţi evitare a plictiselii la birou prin folosirea a trei obiecte de papetărie, pentru a crea adevărate opere de artă. (pentru prima variantă a temei) 

&&&

Motto: Leacul pentru plictiseală este curiozitatea. Dar pentru curiozitate nu există leac. (Dorothy Parker)

Conform DEX noţiunea de papetărie desemnează ‘magazinul / raionul acestuia în care se vând caiete, hârtie, creioane, peniţe etc.’


Iniţial am vrut să scriu despre cele mai folosite produse de papetărie pe care le-am considerat a fi instrumentele de scris: creionul, pixul şi stiloul. Personal nu consider că se poate vorbi de o dependenţă faţă de acestea. Se poate intra într-o stare de sevraj dacă nu intri în contact cu ele?! E ca şi cum am spune că suntem dependenţi de furculiţă, hârtie igienică sau săpun; sunt obiecte de care avem nevoie într-o societate evoluată şi civilizată. Mai degrabă se poate vorbi de o prea multă dragoste pentru ele: fie colecţionarea lor, fie folosirea lor pentru a realiza recorduri mondiale.
Mi s-a părut mai interesant să scriu despre starea cea mai nocivă care se poate instala la locul de muncă: plictiseala. Plictiseala la locul de munca a fost întotdeauna considerată ca fiind ceva care trebuie să fie eliminat, dar poate că plictiseala ar trebui acceptată, cu scopul de a spori creativitatea. Plictiseala nu se datoarează faptului că oamenii nu au ceva de făcut, ci pentru că nu au nimic care să li se pară că merită să-l facă. Noi, fiinţele umane suntem dependente de importanţă, iar semnalele acestui tip de plictiseală existenţială sunt tratate necorespunzător.

1. Agrafele de birou - pentru începători 
 

la început de relaţie 


pentru un  bărbat: dăruieşte-i colegei pe care o iubeşti în secret un colier (cadoul nr. 1)

 
pentru o femeie: oferă-i şefei care tocmai te-a promovat o bijuterie unicat


să nu te mai împiedici de cabluri


crează pentru birou obiecte decorative


 

2. Capsele - pentru avansaţi. Inspiră-te din celebrele operă de artă: 
 

Baptiste Debombourg a folosit 450 000 de capse pentru a crea opera murală ‘Aggeavure III’


 Peter Root a petrecut 40 de ore şi peste 100 000 de capse pentru a crea ‘Ephemicropolis’





3. Hârtia de copiator şi foarfeca – există numeroase arte care se folosesc de ele, combinate sau nu: arta tradiţională japoneză de a plia hârtia (origami), arta populară evreiască de tăiere a hârtiei, arta poloneză de a tăia hârtia. Deşi pentru origami s-a creat o hârtie specială, pentru anumite modele se poate folosi şi hârtia de copiator. 

pentru un  bărbat: dăruieşte-i colegei pe care o iubeşti un buchet de trandafiri (cadoul nr. 2)



decorează biroul pentru Crăciun




impresionează copii colegilor sau şefului